Gyorsított Online Babaváró Hitel

10 nap helyett, akár 2 munkanapos hitelbírálat,
felesleges személyes találkozó nélkül

bankmonitor logo
Kizárólag nálunk!
  • Pár perc alatt szerződéskötés
  • E-nyomonkövetés élőben a számlanyitás során
  • Szerződéskötés előre egyeztetett időpontban
biztonságos Biztonságos
igénylés
online Online
ügyintézés
az adatok szolgáltatója a Bankmonitor

Babaváró, de gyorsabb...

Ne aggódj Babaváró hiteled miatt: igénylésed után kövesd online a történéseket, és felejtsd el a felesleges sorban állást!

start
Kalkulálj Tudd meg, hogy mennyi Babaváró hitelt kaphatsz a fenti kalkulátort használva! Kalkulációd eredményét email-ben is elküldjük Neked.
Online adatbekérő Töltsd ki néhány perces adatbekérőnket online, mellyel napokat spórolhatsz igénylésed során.
Igénylés elindítása 24-36 órán belül elindítjuk igénylésed, átvállaljuk az adminisztrációt és támogatunk a szerződés aláírásáig.
Dokumentumok feltöltése A megfelelő dokumentumok feltöltése után értesítünk a bank döntéséről. A változásokat élőben
követheted a Bankmonitor Pénzügyeim felületen.
Szerződés aláírása Pozitív döntés esetén előre egyeztetett időpontban, sorban állás nélkül írhatod alá a szerződést.
step-end
Igényelt összeg folyósítása Az összeg a pozitív bírálatot követően 3 nap alatt a számládon lehet.

Miért éri meg a Gyorsított
Online Babaváró igénylés?

Indítsd el még ma Babaváró igénylésed és segítünk, hogy napokon belül számládon legyen az összeg.

Kizárólag nálunk!
Babaváró hitel Gyorsított Online Babaváró Hitel
Díjmentes
igénylés
Igen Igen
Hiteldöntés Minimum 10 nap
Akár 2 munkanap
Ügyintézés Személyesen Online
Személyes
találkozók
száma
Minimum 2-szer
Csak 1-szer:
szerződéskötés
Nyomonkövetés Csak részleges
tájékoztatás
Élőben, végig
online
KALKULÁLOK

Mi az a Babaváró hitel?

A Babaváró támogatás három részből tevődik össze:

  1. Maximum 10 millió Ft kamatmentes, szabad felhasználású hitel (állami kamattámogatással)
  2. A hitel törlesztésének átmeneti szüneteltetése az első és a második gyermek megszületését követően
  3. A hitelből történő elengedés (gyermekvállalási támogatás)

Hogyan lehet kamatmentes számodra a Babaváró hitel?

Amennyiben felveszed a Babaváró hitelt, rögtön kamatmentesen kezdheted el fizetni. A kamatot helyetted az állam fizeti meg a banknak. A hitel futamideje maximum 20 év lehet, a kamatmentes havi törlesztők összege pedig nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. A hitel az első 5 év után csak akkor marad kamatmentes a teljes futamidőre, ha az 5 év alatt születik minimum 1 gyermek, vagy ebben az időszakban a magzat betölti a 12. hetet. A gyermekvállalás örökbefogadással is teljesíthető. Amennyiben ezek egyike sem teljesül 5 éven belül, akkor a 6. évtől piaci kamatokkal együtt kell tovább fizetni a hitelt, valamint az 5 év alatt kapott kamattámogatást egy összegben kell visszafizetni! A hitel kamata 5 évente változhat.

Mikor szüneteltethető a Babaváró törlesztés?

A Babaváró hitel törlesztésének szüneteltetésére kizárólag az első 5 évben született gyermek(ek) esetén van lehetőség. Az első gyermek születésekor 3 év szüneteltetés kérhető, és ez az időszak nem számít bele a futamidőbe. A második gyermek születésekor szintén kérhető 3 év szüneteltetés (ha ő is az első 5 évben született), azonban ez az időszak már beleszámít a futamidőbe, azaz ennyivel rövidebb időd marad visszafizetni a kölcsönt! A harmadik gyermeknél elengedik a teljes fennálló tőketartozást. Fontos, hogy a törlesztés szüneteltetése nem kötelező és nem automatikus, vagyis neked kell ezt a bank felé kezdeményezned! A szünetelés akkor kezdődik, amikor azt kérelmezed a banknál. Amennyiben a második gyermek az első 3 éves szünet időszaka alatt születik meg, és rá is rögtön kéred a 3 éves szüneteltetést, akkor onnantól számít az újabb 3 év, vagyis nem adódik össze a kétszer 3 éves időszak. Ellenben megvárhatod az első 3 éves szünetelés lejártát, és kérheted ezt követően is az újabb 3 éves szüneteltetést, ekkor nem veszítesz az összesen 6 éves időszakból. Fontos, hogy a szünetelés megszűnik, ha egyik félnek sincs már magyar lakcíme!

Mikor engedik el a tartozás egy részét vagy egészét?

Függetlenül attól, hogy a hitel kamattámogatott maradt-e, vagy sem, a második gyermek születése esetén a hitelből 30%-ot elengednek, a harmadik gyermek születése esetén pedig a teljes tartozást elengedik. A gyermekvállalási támogatás akkor is jár, ha a gyermekek nem 5 éven belül születnek meg!

Milyen költségekkel jár a Babaváró hitel igénylése?

A hitel bírálatáért, folyósításáért a bank nem számolhat fel költséget. Mivel ingatlan fedezet sem szükséges hozzá, így értékbecslési díj sem merül fel.

Milyen költségekkel jár a Babaváró támogatás a futamidő alatt?

Kezességvállalási díj: Az állam a bankok felé kezességet vállal a hitel visszafizetésére, aminek díja van. Az állami kezességvállalás díja a fennálló tartozás 0,5%-a évente. Előtörlesztés: Az előtörlesztésnek nincs díja, azonban ha a futamidő első 5 évében a kölcsön minimum 50%-a előtörlesztésre kerül, és ekkor még nem született gyermek, akkor az előtörlesztett összegre eső kamattámogatás összegét is vissza kell fizetni. Ha az előtörlesztést követően, de még a futamidő első 5 évében születik gyermek, akkor a visszafizetett kamattámogatás összegét visszatéríti az állam a házaspárnak.

Megszűnik a kamattámogatás, és a fennmaradó futamidőre piaci kamatozásra vált a hitel, ha:

  1. A futamidő első 5 évében nem született gyermek.
  2. Egyik fél sem rendelkezik magyarországi lakcímmel.
  3. A támogatott kiskorú gyermeket már egyik fél sem neveli a saját háztartásában.
  4. A házasságot felbontják a futamidő alatt.
Fentieken túlmenően, ha bármelyik esetben nem született gyermek 5 éven belül, akkor a kapott kamattámogatást is vissza kell fizetni egy összegben.

Jobb tudni

Határidők: A Babaváró támogatás 2019.07.01-től igényelhető az arra szerződött pénzintézeteknél, a szerződést pedig legkésőbb 2022.12.31-ig meg kell kötni.

Család állapot és gyermekek: A támogatást kizárólag házasok igényelhetik. Amennyiben bármelyik félnek van már gyermeke, akkor legalább az egyik félnek az első házasságának kell lennie.

Életkor: Kizárólag a feleség életkora számít, akinek az igényléskor 18 évesnél idősebbnek kell lennie, de nem töltheti be a 41. életévét.

Lakcím: Mindkét félnek magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie.

OEP és NAV: Legalább az egyik félnek 3 éves folyamatos társadalombiztosítási (TB) jogviszonyt kell tudni igazolni. Ebbe a közfoglalkoztatotti jogviszony maximum 1 évvel számítható be, magyar állampolgár pedig külföldi jogviszonyt is igazolhat. Fontos, hogy a 3 éves TB jogviszonyból a Babaváró igénylést megelőző 180 napnak mindenképpen magyar TB jogviszonyból kell származnia! Ezen kívül egyik félnek sem lehet NAV köztartozása.

Hitelképesség: A támogatást csak akkor kaphatod meg, ha a bank hitelképesnek minősít. Ez azt jelenti, hogy rendelkezni kell megfelelő jövedelemmel, valamint egyik fél sem szerepelhet elmaradás miatt az adóslistán (KHR – Központi Hitelinformációs Rendszer, régen BAR lista).